Wat is de inhoud van één Rainwinner prof® module?

add remove

De Rainwinner module heeft een netto inhoud van 110 liter.

Verkleurt de kleur van de Rainwinner prof® door zonlicht?

add remove

De gebruikte grondstof is door en door antraciet en verkleurt niet.

Is het materiaal UV-bestendig?

add remove

Aan de basis grondstof wordt een UV-remmer toe gevoegd. Dat maakt dat de Rainwinner modules UV-bestendig zijn.

Uit welk materiaal bestaat de Rainwinner prof® module?

add remove

Deze bestaat uit hoogwaardig HDPE materiaal en is 100% recyclebaar.

Hoe groot is de kans dat de module gaat lekken?

add remove

De Rainwinner wordt geproduceerd middels de productietechniek rotatie gieten. In een gesloten matrijs wordt kunststof ingebracht. De matrijs wordt aan een arm gemonteerd die roterende beweging maakt. Door de matrijs te verwarmen wordt het kunststof vloeibaar. De roterende beweging zorgt ervoor dat het kunststof tegen alle wanden van de matrijs wordt geslingerd. De Rainwinner module bestaat dus uit één stuk kunststof. Hierdoor is het lekken van de modules uitgesloten.

Hoe hoog kunnen de modules gestapeld worden?

add remove

De modules kunnen maximaal 3 hoog gestapeld worden.

Kunnen en mogen er planten tegenaan groeien.

add remove

Er kan een raster voor de modules worden geplaatst om er geleide- of klimplanten voor de modules te laten groeien. Een raster kan aan de palen worden bevestigd. Planten die geleid moeten worden, kunnen worden toegepast. Hedera is één van de weinige klimplanten die ook naar het licht groeit. Zodra scheuten van de Hedera tussen de modules gaan groeien zijn zij in staat om de modules te ontwrichten. Dat maakt dat de Hedera niet geschikt is om voor de Rainwinner toe te passen.

Waar wordt de Rainwinner prof® geproduceerd?

add remove

De Rainwinner is een Nederlandse vinding en wordt ook in Nederland geproduceerd. Een echt Hollands product dus.

Wat zijn de afmetingen van de module?

add remove

De afmetingen van de Rainwinner module zijn 90 cm x 22 cm x 60 cm (L x B x H). Twee stapels van drie modules naast elkaar heeft de afmeting van één schuttingdeel (180 cm x 180 cm) De Rainwinner is zo ontwerpen dat bij het vervangen van één bestaande schuttingdeel voor zes Rainwinner modules, de bestaande palen kunnen blijven staan.

Moet ik, bij het monteren van de Rainwinner prof®, in de tuin van de buren staan?

add remove

Nee, u kunt de Rainwinner geheel vanuit eigen tuin plaatsen en aansluiten.

Kan iedereen de Rainwinner prof® zelf plaatsen en aansluiten?

add remove

U als vakspecialist zit wellicht met vragen over het plaatsen van de Rainwinner prof. Zodra u contact met ons opneemt kunnen wij diverse opties met u doornemen  zodat wij voor u de juiste onderdelen kunnen vaststellen, leveren en een voor uw situatie aangepaste handleiding aanreiken. Hiermee wordt het voor u als vakspecialist eenvoudig om de Rainwinner te plaatsen en aan te sluiten.

Kan ik de Rainwinner prof® overal in de tuin plaatsen?

add remove

Ja dat kan. De Rainwinner is juist ontworpen zodat u de modules daar kunt plaatsen waar u hem wenst, zonder dat de aanvoer-/verdeelbuis zichtbaar is. De net onder het maaiveld liggende aanvoer-/verdeelbuis zorgt daarvoor. Naast de locatie vrijheid maakt deze verdeelbuis het mogelijk om verspreid in uw tuin meerdere opstellingen te plaatsen. De aanvoer-/verdeelbuis verbindt deze verschillende opstellingen (niet zichtbaar) met elkaar waardoor deze één opslagsysteem vormt. Ook wordt het hiermee mogelijk om op diverse locaties in uw tuin aftapkranen te plaatsen. Hierdoor hoeft u geen lange afstanden met een volle gieter af te leggen.

Twee huishoudens dienen de Rainwinner prof® modules in te zetten als erfafscheiding. Zij delen samen één regenpijp en dienen allebei gebruik te maken van hun eigen hemelwater. kan dat?

add remove

Dat kan zeker. Elk huishouden krijgt zijn eigen opslagsysteem, aanvoer-/verdeelbuis en tapkraan. Hierdoor ontstaan er 2 gescheiden circuits en kan elk huishouden beschikken over zijn eigen hemelwatervoorraad.

Komt er stank vrij, net als een gewone regenton?

add remove

Nee, dat is niet mogelijk. De onder het maaiveld met hemelwater gevulde aan/verdeelbuis werkt net als de ‘zwanenhals’ bij een wastafel.

Is algengroei in de Rainwinner prof® modules mogelijk?

add remove

Dat is niet mogelijk. Algen hebben o.a. licht nodig om te kunnen blijven leven. Door de kleur donker antraciet grijs en de wanddikte van de Rainwinner module laat de wand geen licht door en daarmee wordt algengroei vermeden.

Hoe groot is de kans op legionella besmetting bij het gebruik van de in de Rainwinner prof® modules opgeslagen hemelwater?

add remove

Legionella bacteriën komen van nature voor in grond- en oppervlaktewater. Regenwater bevat nauwelijks legionellabacteriën. https://www.duurzaamthuis.nl/tuinsproeier-let-op-met-legionella Het besproeien van hemelwater levert dus geen gevaren op voor onze gezondheid. Daarnaast vermenigvuldigen legionellabacteriën zich bij een watertemperatuur tussen de 30 en 35 graden Celsius. Door de dikke wanden van de Rainwinner modules en de massa aan water, wordt het in de Rainwinner opgeslagen hemelwater nooit warmer dan 20 graden Celsius. Bovendien kent het Rainwinner systeem heeft geen ‘dode’ eindpunten waar hemelwater lang kan blijven ‘staan’. Gelukkig regent het in Nederland regelmatig en zorgt de aanvoer-/verdeelbuis ervoor dat al het opgeslagen hemelwater in beweging is als het regent of er gebruik van wordt gemaakt.

Wat gebeurt er als het regent en de Rainwinner prof® modules zitten vol?

add remove

Net als bij de reguliere regenton wordt er een regenwater vulautomaat aan de regenpijp geplaatst. Het hemelwater, dat niet in de Rainwinner modules geborgen kan worden, loopt via de regenpijp naar het riool of een andere hemelwatervoorziening (infiltratiekrat o.i.d.).

Komt er blad of ander organisch materiaal in de Rainwinner prof® modules terecht?

add remove

In de meegeleverde vulautomaat zit geïntegreerd een bladscheider. Deze voorkomt dat er blad of ander organisch materiaal in de ‘Rainwinner prof’ modules terecht komt

Komt er zand (sediment) in de Rainwinner prof® modules terecht en zorgt dat voor verstopping?

add remove

Zware delen (sediment) komt direct in en blijft achter in de onder het maaiveld liggende aanvoer/verdeelbuis. Het sediment is zwaarder dan water en daardoor blijft het achter in de aanvoer-/verdeelbuis waardoor het niet in de Rainwinner modules kan komen. (zie ook het antwoord op de volgende vraag).

Is het systeem vorstbestendig?

add remove

Ook daar hebben wij goed over nagedacht. De onder het maaiveld liggende aanvoer-/verdeelbuis wordt aan de regenpijp gekoppeld. Daartussen wordt een afsluiter geplaatst. Normaal is deze afsluiter gesloten zodat de modules gevuld kunnen worden. Om vorstschade te voorkomen dient men de afsluiter voor de vorstperiode open te draaien. Daarmee wordt het opgeslagen hemelwater direct via de regenpijp afgevoerd. Het gehele systeem, inclusief de aanvoer-/verdeelbuis, wordt daarmee geleegd. Mocht er hemelwater van het dak afkomen, dan loopt dat direct via de regenpijp naar het riool of een andere hemelwater voorziening (infiltratiekrat o.i.d.). Op deze manier wordt één keer per jaar het Rainwinner systeem volledig geleegd. Daarmee verdwijnt tevens het sediment, dat in de verdeelbuis is achtergebleven, in het riool of een andere hemelwater voorziening. Mocht u het nodig vinden dan kunt u dat uiteraard meerdere keren per jaar doen.

Hoe vult de Rainwinner prof® zich met het hemelwater?

add remove

De Rainwinner kan op twee manieren worden gevuld met hemelwater. De keuze is afhankelijk van de wensen van de gebruiker en/of het gewenst wordt om de Rainwinner opstelling tegen de regenpijp te plaatsen. In dat laatste geval wordt de regenwater vulautomaat direct op Rainwinner opstelling aangesloten en wordt deze dus van bovenaf gevuld. Bij Rainwinner opstellingen die niet direct tegen de regenpijp worden geplaatst, maken we gebruik van een aanvoer-/verdeelbuis die zich net onder het maaiveld bevindt. Het vullen van de Rainwinner opstelling gebeurt dan ook vanaf de onderkant. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke wet, communicerende vaten. De afstand die er afgelegd dient te worden of de hoeveelheden Rainwinner modules die gevuld dienen te worden, speelt hierbij geen enkele rol.